Blijf in beweging! Ons team maakt speciaal voor u lessen die u thuis kunt volgen. (Facebookpagina en Instagram sportinstituut_ermelo). Daarnaast bieden wij u FitSnacks.TV. Een echte aanrader; maak er vooral gebruik van! Workouts voor thuis. Lees meer…

31 maart 2020

De ingrijpende maatregel van de regering om de sluiting van sport- en fitnessbedrijven te verlengen tot 28 april, treft de ondernemers in onze branche hard. Deze maatregelen hebben een enorme impact op iedere ondernemer en burger die dit raakt, maar zijn noodzakelijk gebleken. We hopen dat verlenging bijdraagt aan het in stand houden van de zorg in de IC’s en ziekenhuizen en om verdere verspreiding van corona tegen te gaan. Dat is nu het allerbelangrijkste, met name voor de mensen die getroffen zijn door dit vreselijke virus. We vragen ook om coulance en onderlinge solidariteit. Het is een tijd waarbij het van belang is om goed te zorgen voor de eigen gezondheid en elkaar te helpen en steunen.

We zijn eerlijk: we maken ons zorgen om de voortgang van de sportschool en om ons team dat altijd met zoveel enthousiasme en inzet de lessen verzorgt. Wij krijgen veel vragen over het stopzetten en/of tijdelijk bevriezen van het abonnement en het terugbetalen van de maandelijkse contributie. Door de uitzonderlijke omstandigheden waar wij ons allen in bevinden, hebben wij tijd nodig om hiervoor een passend antwoord te formuleren en om uit te zoeken of we u eventueel en in welke vorm kunnen compenseren.

Ook minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) roept burgers op om zoveel mogelijk de sportschool door te betalen, als dat financieel lukt. Uiteraard hebben wij er ook begrip voor als dat laatste niet het geval is. Laat u ons dit dan vooral weten.

Gezien we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en wij allemaal van elkaar afhankelijk zijn, hopen wij dat wij ook nu de duurzame relatie met al onze leden kunnen behouden. Sommigen van u zijn al jaren lid, anderen pas sinds kort, maar allen worden gewaardeerd. U als klant zorgt ervoor dat wij kunnen bestaan. Uw steun en vertrouwen in onze sportschool zorgt ervoor dat wij ook na alle hectiek ons kwalitatief hoge aanbod kunnen blijven aanbieden. Wij vragen om uw geduld, begrip en loyaliteit, juist nu in deze onzekere tijd. We zijn heel dankbaar voor alle lieve berichtjes en steunbetuigingen.

ONTMOETINGSPLEK
Sporten is belangrijk voor een goede weerstand. Onze sportschool is daarnaast ook een ontmoetingsplek; iets waar we erg trots op zijn! In deze situatie hebben wij ook een verantwoordelijkheid en wordt onze hele maatschappij opgeroepen om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Hoe verdrietig ook. Wij kunnen niets anders dan hier gehoor aan geven.

In tussentijd, zorg goed voor uzelf en voor elkaar. Hieronder leest u de meest gestelde vragen met antwoorden om u te informeren over de corona maatregelen, abonnementen en hoe u toch in beweging kunt blijven.

Met sportieve groet,
Het team van Sportinstituut Ermelo: Willie, Marian, Hans, Anita, Esther, Mitchell, José, Elianne, Camila, Raymond, Justin, Sem, Brian, Soeresh, Natalia, Susanne, Lobke, Anne, Merlijn, Sem, Ramon, Damon, Heidi, Peter

FAQ (veelgestelde vragen)

1. Hoe lang blijft Sportinstituut Ermelo gesloten?
Onze sportschool is op last van de overheid in ieder geval gesloten t/m 28 april. Rond 21 april horen we van de overheid of de maatregelen voldoende zijn geweest en hoe verder.

2. Ik wil graag thuis trainen om fit te blijven? Hoe doe ik dat?
Houd onze social media kanalen (Facebookpagina en Instagram sportinstituut_ermelo) in de gaten. Ons team maakt speciaal voor u lessen die u thuis kunt volgen. Heeft u geen Facebook? Vraag dan uw instructeur u de YouTube link van een les te sturen. Daarnaast bieden wij u FitSnacks.TV aan. Dit is echt een aanrader! U kunt trainen op elk gewenst moment van de dag en er zijn ook livestream lessen te volgen. Lees hierover meer elders op onze website.

3. Heb ik recht op compensatie?
Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij hebben ontvangen van NL Actief, onze brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, is het antwoord vooralsnog nee. Dit vraagt om een uitleg:

Nederland (en in het bijzonder onze branche) verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Daarnaast was sporten in een sportclub – gelet op de richtlijnen van het RIVM – ondertussen onmogelijk geworden.

4. Kan Sportinstituut Ermelo mijn lidmaatschap niet gewoon bevriezen?
Op basis van de huidige situatie kunnen we uw lidmaatschap helaas niet zomaar bevriezen. Het opschorten van uw betalingsverplichting over de drie weken dat we gesloten zijn, zou desastreuze gevolgen hebben en is helaas niet mogelijk. Op dit moment is het voor ons dan ook onmogelijk en onredelijk om u te compenseren voor de drie weken dat wij gesloten zijn. We zijn hierin helaas ook afhankelijk of de overheid compenserende maatregelen voor fitnessclubs treft. Zodra hierover meer bekend is, houden wij u op de hoogte. Wel compenseren wij u uiteraard door het aanbieden van FitSnack.TV en onze online lessen.

5. Sportinstituut Ermelo hanteert automatische incasso. Hoe gaat dit terwijl de sportschool dicht is?
Eind maart hebben wij inmiddels automatisch geïncasseerd en ook eind april zal automatisch geïncasseerd worden. Wij spreken u aan op uw loyaliteit en vragen uw begrip hiervoor. Het is namelijk voor ons ook een vraagteken hoe de compenserende maatregelen van de overheid voor fitnessclubs er precies uitzien. We vragen u vriendelijk om betalingen niet te storneren. Zodra er meer bekend is over de compensatie van de overheid, bekijken wij uiteraard of en hoe wij u kunnen compenseren.

6. Ik wil mijn lidmaatschap bij Sportinstituut Ermelo per direct opzeggen, kan dat?
Op grond van de wet is ontbinding van de tussen ons gesloten overeenkomst ‘gelet op de bijzondere aard van de situatie’ niet mogelijk. De huidige situatie is volgens onze Algemene Voorwaarden geen geldige reden uw lidmaatschap per direct op te zeggen. Wij hanteren de reguliere opzegvoorwaarden, waarbij u na het uitdienen van uw contract met één kalendermaand opzegtermijn kan opzeggen. Uiteraard zouden wij dat erg jammer vinden.

Deze uitzonderlijke situatie vraagt veel van iedereen. Wij zullen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat wij binnenkort weer open kunnen en ons inzetten om de ongemakken zoveel als mogelijk te compenseren.

Uw gezondheid en sportplezier staan bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk. Blijf gezond!

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten via de mail peter@sportinstituutermelo.nl. Onze deuren zijn verplicht gesloten, maar wij staan desondanks graag voor u klaar.

Lees hier de actuele informatie van het RIVM