Update: 1 oktober 2020

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen wordt het horecadeel van de Triade gesloten. Dit betekent dat de hoofdingang van de Triade vaker dicht zal zijn.

 • Indien de Triade gesloten is gebruiken we de deur onder de brandtrap aan de kant van de Drieerweg. Deze deur moet altijd als uitgang gebruikt worden.
 • Een ‘nazit’ na de groepslessen met koffie/thee kan helaas niet meer. Na de lessen het verzoek zo snel mogelijk het sportcentrum te verlaten.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand. Als dat ‘even wachten’ betekent of ‘een stapje naar achteren/opzij’ gewoon doen.
 • Wij stellen vooralsnog geen verplichting voor mondkapjes en houden ons vast aan de 1,5 meter regel.
 • Houd in alle opzichten rekening met je medesporters!
 • We desinfecteren onze handen bij binnenkomst in de sportschool (niet de zuil van de Triade gebruiken svp)
 • Helaas zijn niet alle fitnesstoestellen beschikbaar. Onze instructeurs bieden je graag een goed alternatief.
 • Kom alvast in je sportkleding en liever niet douchen als het niet noodzakelijk is en verlaat het sportcentrum zo snel mogelijk na de training.
 • Houd de cardio-apparatuur niet te lang bezet als medesporters hiervan ook gebruik willen maken.
 • Als je onverhoopt verhinderd bent, annuleer dan je les in de app! Zodat er weer een plekje is voor iemand anders.
 • Lees goed al onze instructies die aangeplakt zijn en volg de instructies van onze instructeurs op.
 • Houd je te allen tijde aan de gezondheidscheck van het RIVM!

Update: 1 september 2020

De ‘routing’ om de sportschool binnen te komen en te verlaten is gewijzigd en als volgt:

Ingang via de hoofdingang van de Triade

Uitgang via de deur onder de brandtrap aan de kant van de Drieerweg

(wanneer de Triade gesloten is, gebruiken we de deur van onder de brandtrap zowel als in- en uitgang)

We desinfecteren onze handen bij binnenkomst in de sportschool (en liever niet de zuil van de Triade gebruiken)

Verder vragen wij onderstaande in acht te nemen!

 • Helaas zijn niet alle fitnesstoestellen beschikbaar; wellicht ook net dat apparaat dat jij altijd zo fijn vond. Onze instructeurs bieden je graag een goed alternatief.
 • Er is niet voldoende ruimte in de kleedkamers om de 1,5 m te waarborgen, kom alvast in je sportkleding en liever niet douchen als het niet noodzakelijk is.
 • Houd in alle opzichten rekening met je medesporters en houd 1,5 meter afstand!
 • Houd de cardio-apparatuur niet te lang bezet als medesporters hiervan ook gebruik willen maken.
 • Helaas kunnen er minder sporters in de groepslessen dan voorheen. Is een les vol? Probeer eens een andere les op een ander tijdstip.
 • Als je onverhoopt verhinderd bent, annuleer dan je les in de app! Zodat er weer een plekje is voor iemand anders!
 • Lees goed al onze instructies die aangeplakt zijn en volg de instructies van onze instructeurs op.
 • Uiteraard staan we open voor tips en tricks.

Samen gaat dit lukken. We wensen jullie veel sportplezier!

Update: 22 juni 2020

Op 1 juli 2020 mogen onze deuren open! Waar we afgelopen maand zoveel mogelijk buitentrainingen hebben gegeven, zijn we blij jullie op 1 juli aanstaande weer binnen ons sportcentrum te ontvangen! De buitentrainingen komen hiermee te vervallen (behalve spinning) en de fitness en groepslessen worden weer binnen gegeven.

Ook nu geldt, dat je alleen naar de training/les kunt komen, mits je de les hebt gereserveerd via de reserveringsapp. Dit is een van de coronamaatregelen conform op RIVM gebaseerd protocol sportscholen.

Instructie installeren reserveringsapp

Heb je deze reserveringsapp. nog niet geïnstalleerd op je mobiele telefoon? Doe dit dan z.s.m. Let op! De app werkt alleen op je mobiele telefoon (en niet op computer of tablet). Hieronder korte instructiefilmpjes voor het downloaden van deze reserveringsapp op je mobiele telefoon.

Bekijk hier het instructiefilmpje voor iPhone

Bekijk hier het instructiefilmpje voor Android

Let op! Het e-mail adres waarmee je in de app inlogt, moet hetzelfde e-mail adres zijn, dat bij ons in het systeem staat. Hebben wij geen of een oud e-mail adres in ons systeem dan werkt het helaas niet. Geef dan z.s.m. je huidige e-mailadres aan ons door via info@sportinstituutermelo.nl.

Het is voor jullie en voor ons ‘nieuw’ om met dit systeem te werken, wij vragen dan ook jullie begrip en geduld, mochten er nog kinderziektes in zitten.  De app is vooralsnog alleen te gebruiken voor reserveringen, maar zal in de toekomst worden aangevuld met trainingsschema’s etc.

Heb je nog vragen? Dan verzoeken wij je vriendelijk een mail te sturen naar info@sportinstituutermelo.nl

Update: 22 mei 2020

We gaan buiten sporten! Vanaf maandag 25 mei mogen we buiten sporten. Hiervoor hebben we een gedeelte toegewezen gekregen op de parkeerplaats van de Triade aan de Amanietlaan 9. Hoewel we natuurlijk hopen, dat we snel open kunnen, zijn we blij dat we in ieder geval ‘iets’ kunnen doen. Voor het buiten sporten dient gereserveerd te worden via deze reserveringsapp. Let op! Je kunt deze app alleen op je telefoon gebruiken. Klik hier voor instructie/informatie over de app, lees deze heel goed door! Heb je nog vragen of hulp nodig: stuur een mail naar info@sportinstituutermelo.nl en dan helpen wij je graag verder.

Klik hier voor het ‘buiten’ rooster. Dit is een noodrooster. We hebben helaas maar beperkte ruimte en kunnen hierdoor niet alle lessen aanbieden. Hiervoor vragen wij jullie begrip.

Uiteraard houden we ons ook buiten aan de maatregelen van het RIVM en protocol sportscholen. Dank voor jullie medewerking. Samen gaat dit lukken!

Update: 9 mei 2020

Wat een teleurstelling… tot 1 september dicht? Ook wij waren zo goed als klaar voor een 1,5 meter sportschool. Met de branchevereniging en alle sportscholen laten we het er niet bij zitten en doen er alles aan om eerder open te kunnen, maar het is afwachten. We zijn achter de schermen aan het kijken voor eventuele buitenmogelijkheden. We hopen hier zo snel mogelijk op terug te komen. Ook de instructeurs houden jullie via de diverse appgroepen op de hoogte. Wordt vervolgd…

Update: 4 mei 2020

Vandaag hebben wij alle leden – waarvan een e-mailadres bekend is – een update via de mail gestuurd. Alle onlinelessen staan vanaf vandaag speciaal voor jullie in een overzicht op onze website. Het wachtwoord heb je in de mail ontvangen. Geen wachtwoord ontvangen? Vraag het aan via peter@sportinstituutermelo.nl.

Het is een onzekere tijd voor iedereen. Hoewel wij inderdaad recht hebben op steun van de overheid, dekt dit helaas niet het verlies aan inkomsten dat we momenteel ondervinden door o.a. geen kasinkomsten, opzeggingen, storneringen, geen nieuwe aanwas etc. Dat betekent dat wij jullie support in de vorm van het doorbetalen van de contributie echt nodig hebben en hiermee erg blij zijn! Een eventuele compensatie betekent voor ons helaas nog minder inkomsten. Uiteraard begrijpen wij ook, dat een ieder dit hard raakt. Mocht je naast alle online lessen toch ook een andere vorm van compensatie nodig hebben, mail ons dan vooral. Dan nemen we contact met je op om samen een oplossing te vinden voor een eventuele compensatie.

Update: 21 april 2020

Vandaag hebben we van het kabinet vernomen, dat de sport- en beweegbedrijven vooralsnog niet open gaan en tot 20 mei gesloten blijven. Alhoewel gezondheid voor alles gaat, betreuren we het besluit om fitness in zijn geheel niet ‘intelligent’ te openen. We hebben afgelopen week op basis van een goed onderbouwd protocol van de brancheverenging al bekeken hoe we in ons sportcentrum verantwoord kunnen sporten onder de huidige maatregelen en passend bij de 1,5 meter samenleving. We zijn ervan overtuigd dat wij ook in de 1,5 meter samenleving op een veilige en professionele manier een bijdrage kunnen leveren aan een gezonde(re) leefstijl.
 
De komende periode blijven we werken aan een gedegen voorbereiding om straks weer open te gaan. We rekenen erop dat we ook de komende weken op uw support en steun mogen rekenen, zodat we – zodra het weer kan – weer samen met veel plezier op een verantwoorde manier kunnen sporten en bewegen en werken aan onze vitaliteit, fitheid en gezondheid.

Wij zijn er klaar voor en missen jullie! En tot die tijd: #blijfthuis #blijfgezond #blijfinbeweging

Het team van Sportinstituut Ermelo

NB: Nog steeds merken wij veel steun van al onze leden en wij willen iedereen hiervoor bedanken! Voor vragen over lidmaatschap en contributie verwijzen wij naar de veelgestelde vragen (FAQ) onderaan deze pagina.

Update: 21 maart 2020

De ingrijpende maatregel van de regering om de sluiting van sport- en fitnessbedrijven te verlengen tot 28 april, treft de ondernemers in onze branche hard. Deze maatregelen hebben een enorme impact op iedere ondernemer en burger die dit raakt, maar zijn noodzakelijk gebleken. We hopen dat verlenging bijdraagt aan het in stand houden van de zorg in de IC’s en ziekenhuizen en om verdere verspreiding van corona tegen te gaan. Dat is nu het allerbelangrijkste, met name voor de mensen die getroffen zijn door dit vreselijke virus. We vragen ook om coulance en onderlinge solidariteit. Het is een tijd waarbij het van belang is om goed te zorgen voor de eigen gezondheid en elkaar te helpen en steunen.

We zijn eerlijk: we maken ons zorgen om de voortgang van de sportschool en om ons team dat altijd met zoveel enthousiasme en inzet de lessen verzorgt. Wij krijgen veel vragen over het stopzetten en/of tijdelijk bevriezen van het abonnement en het terugbetalen van de maandelijkse contributie. Door de uitzonderlijke omstandigheden waar wij ons allen in bevinden, hebben wij tijd nodig om hiervoor een passend antwoord te formuleren en om uit te zoeken of we u eventueel en in welke vorm kunnen compenseren.

Ook minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) roept burgers op om zoveel mogelijk de sportschool door te betalen, als dat financieel lukt. Uiteraard hebben wij er ook begrip voor als dat laatste niet het geval is. Laat u ons dit dan vooral weten.

Gezien we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en wij allemaal van elkaar afhankelijk zijn, hopen wij dat wij ook nu de duurzame relatie met al onze leden kunnen behouden. Sommigen van u zijn al jaren lid, anderen pas sinds kort, maar allen worden gewaardeerd. U als klant zorgt ervoor dat wij kunnen bestaan. Uw steun en vertrouwen in onze sportschool zorgt ervoor dat wij ook na alle hectiek ons kwalitatief hoge aanbod kunnen blijven aanbieden. Wij vragen om uw geduld, begrip en loyaliteit, juist nu in deze onzekere tijd. We zijn heel dankbaar voor alle lieve berichtjes en steunbetuigingen.

ONTMOETINGSPLEK
Sporten is belangrijk voor een goede weerstand. Onze sportschool is daarnaast ook een ontmoetingsplek; iets waar we erg trots op zijn! In deze situatie hebben wij ook een verantwoordelijkheid en wordt onze hele maatschappij opgeroepen om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Hoe verdrietig ook. Wij kunnen niets anders dan hier gehoor aan geven.

In tussentijd, zorg goed voor uzelf en voor elkaar. Hieronder leest u de meest gestelde vragen met antwoorden om u te informeren over de corona maatregelen, abonnementen en hoe u toch in beweging kunt blijven.

Met sportieve groet,
Het team van Sportinstituut Ermelo: Willie, Marian, Hans, Anita, Esther, Mitchell, José, Elianne, Camila, Raymond, Justin, Sem, Brian, Soeresh, Natalia, Susanne, Lobke, Anne, Merlijn, Sem, Ramon, Damon, Heidi, Peter

FAQ (veelgestelde vragen)

1. Hoe lang blijft Sportinstituut Ermelo gesloten?
Onze sportschool is op last van de overheid in ieder geval gesloten t/m 20 mei. Rond 13 mei horen we van de overheid of de maatregelen voldoende zijn geweest en hoe verder.

2. Ik wil graag thuis trainen om fit te blijven? Hoe doe ik dat?
Al onze onlinelessen zijn via onze website te volgen. Daarnaast bieden wij u FitSnacks.TV aan. Ook dit is een aanrader! U kunt trainen op elk gewenst moment van de dag en er zijn ook livestream lessen te volgen. Lees hierover meer elders op onze website.

3. Heb ik recht op compensatie?
Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij hebben ontvangen van NL Actief, onze brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, is het antwoord vooralsnog nee. Dit vraagt om een uitleg:

Nederland (en in het bijzonder onze branche) verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Daarnaast was sporten in een sportclub – gelet op de richtlijnen van het RIVM – ondertussen onmogelijk geworden.

Hoewel wij inderdaad recht hebben op steun van de overheid, dekt dit helaas niet het verlies aan inkomsten dat we ondervinden door o.a. geen kasinkomsten, opzeggingen, storneringen, geen nieuwe aanwas etc. Dat betekent dat wij jullie support in de vorm van het doorbetalen van de contributie echt nodig hebben en hiermee erg blij zijn! Een eventuele compensatie betekent voor ons helaas nog minder inkomsten. Uiteraard begrijpen wij ook, dat een ieder dit hard raakt. Mocht je naast alle online lessen toch ook een andere vorm van compensatie nodig hebben, mail ons dan vooral. Dan nemen we contact met je op om samen een oplossing te vinden voor een eventuele compensatie.

4. Kan Sportinstituut Ermelo mijn lidmaatschap niet gewoon bevriezen?
Op basis van de huidige situatie kunnen we uw lidmaatschap helaas niet zomaar bevriezen. Het opschorten van uw betalingsverplichting over de weken dat we gesloten zijn, zou desastreuze gevolgen hebben en is helaas niet mogelijk. We zijn hierin helaas ook afhankelijk of de overheid compenserende maatregelen voor fitnessclubs treft. Zie ook hierboven onder punt 3. Wel compenseren wij u uiteraard door het aanbieden van FitSnack.TV en onze online lessen.

5. Sportinstituut Ermelo hanteert automatische incasso. Hoe gaat dit terwijl de sportschool dicht is?
Ook eind mei zal weer automatisch geïncasseerd worden. Wij spreken u aan op uw loyaliteit en vragen uw begrip hiervoor. Het is namelijk voor ons ook een vraagteken hoe de compenserende maatregelen van de overheid er voor fitnessclubs in het algemeen en specifiek voor onze sportschool gaat uitzien. We vragen u vriendelijk om betalingen niet te storneren. Zie ook hierboven onder punt 3.

6. Ik wil mijn lidmaatschap bij Sportinstituut Ermelo per direct opzeggen, kan dat?
Op grond van de wet is ontbinding van de tussen ons gesloten overeenkomst ‘gelet op de bijzondere aard van de situatie’ niet mogelijk. De huidige situatie is volgens onze Algemene Voorwaarden geen geldige reden uw lidmaatschap per direct op te zeggen. Wij hanteren de reguliere opzegvoorwaarden, waarbij u na het uitdienen van uw contract met één kalendermaand opzegtermijn kan opzeggen. Uiteraard zouden wij dat erg jammer vinden.

Deze uitzonderlijke situatie vraagt veel van iedereen. Wij zullen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat wij binnenkort weer open kunnen en ons inzetten om de ongemakken zoveel als mogelijk te compenseren.

Uw gezondheid en sportplezier staan bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk. Blijf gezond!

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten via de mail peter@sportinstituutermelo.nl. Onze deuren zijn verplicht gesloten, maar wij staan desondanks graag voor u klaar.

Lees hier de actuele informatie van het RIVM