LAATSTE UPDATE

Update: 19 december 2021

Maandagmorgen 20/12 steken wij als team direct de koppen bij elkaar. Daarna horen jullie z.s.m. hoe wij samen met jullie in beweging blijven.

Maandagochtend 20/12 om 10.00 uur en maandagavond om 20.00 uur is er in ieder geval al een liverstreamles Pilates. Dus dan zien we je daar via deze ZOOM link (reserveren niet nodig) Let op! De link voor de LIVESTREAM is 5 minuten van te voren actief. Zorg ervoor dat je op tijd inlogt! De instructeur geeft je dan toegang. Zodra de les begonnen is, kan dat helaas niet meer. Het is dus niet mogelijk ‘later’ aan te haken.

Houd maandag 20/12 je mail in de gaten voor meer info.

Update: 28 november 2021

Vanaf maandag 29 november is onze sportschool vanaf 17.00 uur helaas gesloten. Voor de komende 3 weken geldt dat de fitness vanaf maandag 29 november extra open is van 14.00 uur tot 17.00 uur en dat we naast de bestaande groepslessen overdag extra groepslessen in het weekend op zaterdag- en zondagmorgen plannen.

Fitness: extra trainingstijd van maandag t/m vrijdag 14.00 – 15.30 uur en van 15.30 – 17.00 uur. Deze trainingen reserveer je via de reserveringsapp.

Extra groepslessen:

Zaterdagmorgen

Spinning om 09.00 uur en om 10.00 uur

HITT om 09.00 uur

Bodytraining om 10.00 uur

Zondagmorgen

Spinning om 09.00 uur

Zumba om 09.00 uur

STRONG om 10.00 uur

Yoga om 11.15 uur

Bovenstaande lessen reserveer je via de reserveringsapp.

Pilates LIVESTREAM LESSEN op maandagavond 20.00 uur en donderdagavond 18.30 uur via deze ZOOM link (reserveren niet nodig) Let op! De link voor de LIVESTREAM is 5 minuten van te voren actief. Zorg ervoor dat je op tijd inlogt! De instructeur geeft je dan toegang. Zodra de les begonnen is, kan dat helaas niet meer. Het is dus niet mogelijk ‘later’ aan te haken.

Update: 5 november 2021

Met teleurstelling hebben wij kennis genomen van het feit dat ook onze branche moet gaan werken met het corona toegangsbewijs. Omdat wij ieders keuze respecteren, vinden wij het heel erg jammer dat wij nu sporters moeten uitsluiten van onze faciliteiten, die naar onze mening het volste recht hebben om aan hun gezondheid en conditie te werken en die ons in de afgelopen coronaperiode zo trouw geweest zijn. Dit voelt voor ons onrechtvaardig. Met de registratie en triage via het reserveringssyteem zijn sportscholen een veilige omgeving. Ook vinden er nauwelijks besmettingen plaats in de sportclubs.

Voor de leden die wij nu eventueel niet meer welkom kunnen heten, bieden wij onze oprechte excuses aan. Jullie kunnen aangeven het abonnement te bevriezen tot betere tijden. Laat ons dit weten. 

Feit is dat we er niets aan kunnen veranderen en dat we vanaf zaterdag 6 november voor alle leden van 18 jaar en ouder bij binnenkomst jullie QR code moeten scannen. Dat zullen we dan ook doen. (Ook wij moeten even ontdekken hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat. Wij hopen op jullie begrip hierin.)

Wel moeten jullie de trainingstijden en lessen blijven reserveren in de reserveringsapp! 
En heel belangrijk, bij gezondheidsklachten kom je niet naar de sportschool ook al heb je een QR code! 

Verder houden we ons aan de volgende maatregelen: 

 • de ingang en uitgang is weer onder de brandtrap (aan de kant van de Drieerweg) (niet via de hoofdingang van de Triade)
 • bij binnenkomst handen desinfecteren
 • we houden ons aan het dringende advies van 1,5 meter afstand, houd hiermee rekening met elkaar, we zullen geen toestellen afplakken maar gaan ervan uit dat jullie hierin jullie  verantwoordelijkheid nemen
  bij locaties waar QR-code wordt gevraagd, zijn mondkapjes niet noodzakelijk
 • dit betekent ook weer minder sporters in de lessen, dus reserveer op tijd, want vol = vol

Laten we met respect en sportief met elkaar omgaan en samenwerken aan onze gezondheid. Ons vriendelijke en dringende verzoek: laat corornagerelateerde discussies buiten de muren van onze sportschool.

Update: 28 september 2021

We zijn blij met de versoepelingen per 25 september. Toch betekent dat niet dat we alle maatregelen loslaten. Het onderstaande protocol blijft van kracht:

 • je reserveert je trainingstijd via de reserveringsapp
 • je vult de gezondheidsvragen in en komt niet naar de sportschool als je niet alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden
 • we houden gepaste afstand en geven elkaar de ruimte
 • we kunnen helaas nog niet met volle groepen na de lessen koffie drinken aan de tafel of in de fitnessruimte blijven
 • maximaal 6 personen mogen aan tafel zitten
 • we hebben het aantal personen in de lessen iets opgeschroefd, maar zo dat nog steeds op afstand gesport kan worden
 • na gebruik maak je toestellen en gebruikt materiaal schoon met de daarvoor bestemde spray en papier: spray op papier spuiten en dan schoonmaken, niet rechtstreeks met de spray op de toestellen en het materiaal spuiten svp
 • Binnenschoenen verplicht! Er mag niet met buitenschoeisel in ons sportcentrum en in de spinning- en bovenzaal gesport worden.
  Hartelijk dank voor jullie begrip en medewerking. We zien jullie snel in onze sportschool. Van harte welkom!

Update: 1 juni 2021

Zo fijn! We mogen weer allemaal naar binnen. Na de fitness nu ook de groepslessen. We willen jullie allemaal nogmaals van harte bedanken voor jullie steun, loyaliteit, berichtjes etc. Dankzij jullie kunnen we door!

Op maandag 7 juni starten wij weer met de groepslessen binnen. Deze zijn te boeken via de reserveringsapp.

Let op! We hebben een nieuwe vloer in de bovenzaal. Hier mogen beslist geen buitenschoenen gebruikt worden. Het maximaal aantal plekken in de groepsles is afhankelijk van het soort les tussen de 10 en 16 personen. We houden ook in de groepsles 1,5 meter afstand en tijdens de les de deur naar buiten op een kier voor frisse buitenlucht. Daarnaast is de ventilatie in het hele pand goed geregeld.

Reserveringsapp
– Zowel de fitnesstrainingen als de groepslessen zijn maximaal 7 dagen vooruit te boeken.
– Het klinkt minder vriendelijk, maar helaas geldt vol = vol. 
– Let op! Heb je gereserveerd en kan je onverhoopt niet, haal de reservering dan z.s.m. uit de app. Zo kan iemand van de wachtlijst jouw plaats innemen.  
– Het is niet toegestaan om op naam van andere leden een plekje te laten reserveren (mede in verband met een mogelijk bron- en contactonderzoek)

Routing en regels
– de ingang is altijd onder de brandtrap aan de kant van de Drieerweg. Dit is ook de uitgang.
– desinfecteer je handen bij binnenkomst in de sportschool, bedien de hendel met je elleboog
– houd altijd 1,5 meter afstand, ook als dit ‘even wachten’ of een stapje opzij, voor- of achteruit betekent
– draag een mondkapje bij binnenkomst en verlaten van het pand en van de kleedkamer naar de spinning/bovenzaal en terug. Tijdens sporten en wisselen van toestel hoeft dit niet. 
– de kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden, houd hier ook 1,5 meter in acht! Dat betekent soms even langer wachten.
– ook mag er weer gebruik worden gemaakt van de sauna, max. 3 personen om 1,5 meter te kunnen houden. Graag minimaal 45 minuten bij de balie vooraf aangeven als je gebruik wilt maken van de sauna.
– houd altijd rekening met je medesporters
– kom alleen naar de sportschool als je alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ hebt beantwoord
– houd de cardio-apparatuur niet te lang bezet als medesporters hiervan ook gebruik willen maken
– helaas zijn niet alle fitnesstoestellen beschikbaar; wellicht ook net dat apparaat dat jij altijd zo fijn vindt. Onze instructeurs bieden je graag een goed alternatief. 
– Lees goed al onze instructies die aangeplakt zijn en volg de instructies van onze instructeurs op. 

We zien ernaar uit jullie weer snel te zien! Het team van Sportinstituut Ermelo

Update: 24 mei 2021

Groepslessen buiten!

Beste sporters, we hopen op mooi weer, want we proberen zoveel mogelijk met de groepslessen naar buiten te gaan. Deze zijn te reserveren in de reserveringsapp. Maximaal 7 dagen vooruit.

– maximaal 15 personen per les in verband met ons silent system (graag zelf bedrade oortjes met mini jack aansluiting meenemen)

– bij slecht weer/regen kan het helaas niet doorgaan, dan wordt het een livestreamles zoals je van ons gewend bent

– onze instructeurs houden hierover contact met jullie in de diverse appgroepen

– Pilates en Yoga gaan niet naar buiten, blijven nog via Livestream

– check voor de overige voorwaarden/maatregelen de info onder de update van 17 mei hieronder

We hopen op mooie droge dagen komende weken!

Tot snel! #wekunnenweer

Het team van Sportinstituut Ermelo

Update: 17 mei 2021

Het kabinet drukt de ‘pauzeknop’ niet in en daarmee gaan de aangekondigde versoepelingen van de coronaregels aanstaande woensdag in. Daar zijn we blij mee! We zien er enorm naar uit jullie weer binnen in onze sportschool te ontmoeten en samen weer aan onze conditie te werken.

Fitness
Vanaf woensdagmorgen 19 mei kunnen we individueel weer binnen fitnessen. 

Reserveringsapp
– De fitnesstrainingen zijn maximaal 7 dagen vooruit te boeken en het maximum aantal fitnesstrainingen per week is afhankelijk van het soort abonnement.
– Vol = vol. 
– Let op! Heb je gereserveerd en kan je onverhoopt niet, haal de reservering er dan z.s.m. uit in de app. Zo kan iemand van de wachtlijst jouw plaats innemen.  
– Het is niet toegestaan om op naam van andere leden een plekje te laten reserveren (in verband met een mogelijk bron- en contactonderzoek)

Routing en regels
– de ingang is altijd onder de brandtrap aan de kant van de Drieerweg. Dit is ook de uitgang.
– desinfecteer je handen bij binnenkomst in de sportschool, bedien de hendel met je elleboog
– houd altijd 1,5 meter afstand, ook als dit ‘even wachten’ of een stapje opzij, voor- of achteruit betekent
– draag een mondkapje bij binnenkomst en verlaten van het pand. Tijdens sporten en wisselen van toestel hoeft dit niet. 
– de kleedkamer mag alleen gebruikt worden om jassen op te hangen, tas neer te zetten en schoenen om te wisselen; omkleden mag niet. Kom dus in sportkleding!
– douches en sauna gesloten
– houd altijd rekening met je medesporters
– kom alleen naar de sportschool als je alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ hebt beantwoord
– houd de cardio-apparatuur niet te lang bezet als medesporters hiervan ook gebruik willen maken
– helaas zijn niet alle fitnesstoestellen beschikbaar; wellicht ook net dat apparaat dat jij altijd zo fijn vindt. Onze instructeurs bieden je graag een goed alternatief. 
– Lees goed al onze instructies die aangeplakt zijn en volg de instructies van onze instructeurs op. 

Groepslessen
Groepslessen binnen zijn nog niet toegestaan. Deze week zijn de groepslessen nog volgens het online/livestreamrooster. Na de Pinksteren vanaf 25 mei bieden we tijdelijk buiten groepslessen aan conform de maatregelen. Deze week bekijken wij welke lessen er geschikt zijn om buiten te geven. 

Voor de muzieklessen betekent dit, dat er maximaal 15 personen in de les kunnen. We maken gebruik van een silent muzieksysteem, zodat we geen overlast zijn voor onze buren. 
Hiervoor heb je een eigen bedrade koptelefoon/oortjes nodig met een mini jack aansluiting. Meer info volgt vanaf 25/5 in de reserveringsapp of via je instructeur. We zijn positief gestemd over eventuele verdere versoepelingen vanaf 9 juni. We hopen dan ook weer met meer groeplessen naar binnen te kunnen.

Jeugd dans- en judolessen
Dans- en judolessen mogen weer binnen (jeugd tot 18 jaar) en hoeven niet op 1,5 meter. Ook hiervoor geldt: kom in je dans-/ judokleding. Omkleden in de kleedkamer is niet toegestaan.

We zien ernaar uit jullie te zien. Van harte welkom en tot snel!

Het team van Sportinstituut Ermelo

Update: 12 mei 2021

Woensdag 19 mei, de datum waarop we de lampen weer aan kunnen doen… We wachten nog even de ‘veiligheidsklep’ af op maandag 17 mei. Zodra de details bekend zijn, zullen we jullie hierover informeren.

Update: 4 mei 2021

Helaas hebben we weer pech. Ook onze nieuwe tent is vandaag door de storm bezweken. De trainingen woensdagmorgen 5 mei gaan niet door. Daarna laten we het trainen buiten weer doorgaan onder dezelfde voorwaarden. En nu hopen op veel mooi weer! Hopelijk tot snel.

Update: 1 mei 2021

Zoals het er nu uitziet mogen we zelfs op 11 mei nog niet open. Ons geduld wordt flink op de proef gesteld. Het goede nieuws is, dat we inmiddels een nieuwe tent hebben geplaatst. Hierin kunnen we fitnessen met maximaal 4 personen per training. In de update van april 2021 hieronder lees je meer. We hopen jullie snel in onze tent te ontmoeten.

Update: april 2021

Tijdens de laatste persconferentie werd duidelijk dat de huidige maatregelen tot ten minste woensdag 28 april 2021 van kracht blijven.

Fitness buiten
We mogen buitensporten. Als is het beperkt, alle kleine beetjes helpen. Helaas is de tent die we hiervoor hadden opgezet om- en kapotgewaaid. Dus we doen het écht buiten.

Vanaf maandag 29 maart kunnen we beperkte fitnessmogelijkheden buiten aanbieden in tijdsblokken van 50 minuten per training.
27 jaar en ouder: met maximaal 4 personen (op 1,5 m) buitensporten
Tot en met 26 jaar mogen er meer dan 4 personen (op 1,5 m) buitensporten
Met de diverse middelen voor kracht- en conditietraining hopen we jullie te voorzien van de noodzakelijke fysieke belasting.

Reserveren
Deze trainingen kun je reserveren via de reserveringsapp. Je kunt maximaal 2 trainingen per week reserveren en maximaal 5 dagen van te voren. Uiteraard betekent buiten fitnessen helaas ook, dat bij slecht weer de trainingen niet door gaan. Je krijgt hiervan dan bericht via de mail als je een training gereserveerd hebt.
Kom in sporttenue en pas je kleding aan de weersomstandigheden aan.

Maatregelen
Uiteraard houden we ons aan de coronamaatregelen. Handen wassen, 1,5 meter afstand, thuisblijven bij (ook lichte!) klachten en natuurlijk houden we rekening met elkaar.

Groepslessen
Groepslessen zijn op deze manier/buiten nog niet mogelijk. Deze blijven we met veel plezier online aanbieden!

#houvol #blijfinbeweging #blijfgezond

Update: 3 februari 2021

We houden nog even vol tot 30 maart! Samen houden we de moed erin. Samen blijven we in beweging met onze onlinelessen en livestreamlessen, ons trainingsschema voor thuis én onze speciale Sportinstituut Ermelo wandeling. Wandel je mee? Lees meer…

Update: 13 januari 2021

Wie had dat vorig jaar gedacht… dat we 2021 met een gesloten sportschool zouden beginnen. We hadden ons 10-jarig bestaan iets anders voorgesteld, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Tot en met dinsdag 9 februari 2021 blijven we helaas gesloten. Uiteraard begrijpen we dat het nodig is en hopen zo samen de zorg te ontlasten en het virus onder de duim te krijgen. Dat het sporten niet meer kan, vinden we uiteraard heel jammer. Juist dit is zo belangrijk voor het opbouwen van een goede weerstand. We moedigen jullie aan vooral gebruik te maken van de onlinelessen en livestreamlessen via onze website. Probeer ook eens een andere les dan die je altijd gewend bent. Check ook eens de fitness/krachttrainingsworkouts. In de mail hebben jullie het wachtwoord ontvangen. Niet ontvangen? Stuur ons een mail: info@sportinstituutermelo.nl
Check ook ons programma om de algemene conditie en spierkracht aan te pakken.

Update: 1 januari 2021

Klik hier voor het ONLINE ROOSTER tot en met 19 januari 2021. Een mix van onze bestaande online lessen en LIVESTREAM lessen. In de mail hebben jullie het wachtwoord hiervoor ontvangen. Niet ontvangen? Stuur ons een mail: info@sportinstituutermelo.nl

Update: 14 december 2020

Vanaf dinsdag 15 december 2020 t/m dinsdag 19 januari 2021 moeten wij helaas wederom onze deuren sluiten. Dit betekent dat alle trainingen die jullie al gereserveerd hadden vanaf dinsdagmorgen 08.00 uur vervallen. Dat juist het sporten niet meer kan, vinden we erg spijtig. Juist dit is zo belangrijk voor het opbouwen van een goede weerstand. We komen snel bij jullie op de radar voor een alternatief. Houd de mail in de gaten. We missen jullie nu al. Blijf in beweging en blijf gezond.

Update: 30 november 2020

Vanaf 1 december geldt ook in ons sportcentrum de mondkapjesplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert helaas een boete van 95 euro.

Wanneer wel?

 • Zodra je het pand binnenloopt en naar de fitnessruimte loopt en naar en van de bovenzaal of spinningzaal loopt.

Wanneer niet?

 • Tijdens het sporten.
 • Bij het wisselen van toestel in de fitnessruimte.

Let op!

Uit hygiëneoogpunt verzoeken wij jullie dringend het mondkapje tijdens het sporten in de tas op te bergen. Er mogen geen mondkapjes aan de fitnessapparatuur of spinningfietsen hangen! Lees hier verdere instructie voor het dragen van een mondkapje van de Rijksoverheid.

Ook onze medewerkers dragen in de algemene ruimte een mondkapje. Instructeurs die zelf meetrainen/les geven dragen tijdens de les geen mondkapje. Bij baliewerkzaamheden achter het scherm, mogen onze medewerkers het mondkapje even af.

Alhoewel straks minder zichtbaar, blijven wij jullie met een grote glimlach ontvangen!

Update: 17 november 2020

Heel fijn! We zien ernaar uit jullie weer te ontmoeten in onze groepslessen, want op donderdag 19 november starten deze weer conform het ‘normale’ rooster. Uiteraard dienen deze groepslessen weer gereserveerd te worden in de reserveringsapp en gelden dezelfde maatregelen als voor die tijd, te weten:

Routing en ‘in’ de sportschool
* de ingang is altijd onder de brandtrap aan de kant van de Drieerweg. Dit is tevens de uitgang.
* de kleedkamer mag alleen gebruikt worden om jassen op te hangen, tas neer te zetten en schoenen om te wisselen; omkleden en douchen mag helaas niet. Kom dus in sportkleding!
* houd altijd 1,5 meter afstand, ook als dit ‘even wachten’ of een stapje opzij, voor- of achteruit betekent, gewoon doen
* we desinfecteren onze handen bij binnenkomst in de sportschool
* houd altijd rekening met je medesporters
* uiteraard komen we alleen naar de sportschool als we alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ kunnen beantwoorden

Gebruik reserveringsapp
* een training dient altijd gereserveerd te worden in de reserveringsapp
* als je onverhoopt verhinderd bent, annuleer dan tijdig je les in de app, zodat er weer een plekje voor iemand anders is
* bij een abonnement voor 1 maal per week, geldt uiteraard dat je maar 1 les per week kunt reserveren (dus geen twee lessen achter elkaar)
* bij een onbeperkt abonnement kun je maximaal 7 lessen in de week reserveren
* het is niet toegestaan om op naam van andere leden een plekje te laten reserveren (mede in verband met een mogelijk bron- en contactonderzoek)
* het ‘ouderen’ uurtje laten we graag voor de ouderen en evt. andere sporters in een risicogroep

Vanaf begin september hebben wij op onze groepslessen een ledenstop. Ondanks dat, begrijpen we dat we door het beperkte aantal sporters in een groepsles toch soms leden moeten teleurstellen. Dat vinden wij uiteraard heel vervelend en hopen dat je dan een andere training op een andere dag en tijdstip kunt boeken.

Wij danken jullie nogmaals hartelijk voor jullie begrip, geduld, loyaliteit en medewerking en hopen zo met elkaar in beweging te blijven.

Update: 5 november 2020

Check hier ons groepslesrooster voor de komende 2 weken. (5 t/m 18 november). Een mix van onze bestaande online lessen en LIVESTREAM lessen. In de mail hebben jullie het wachtwoord hiervoor ontvangen. Niet ontvangen? Stuur ons een mail: info@sportinstituutermelo.nl

Update: 3 november 2020

Waar we natuurlijk blij zijn, dat we open mogen blijven voor de fitness, vinden we het heel vervelend dat de groepslessen voorlopig niet meer mogen plaatsvinden. Niet alleen het sporten, maar ook de onderlinge contacten zijn zeer waardevol in de groepslessen. Dit betekent uiteraard dat de groepslessen die jullie al gereserveerd hadden vanaf donderdagmorgen 09.00 uur niet meer doorgaan. Woensdag 4 november vinden de lessen nog plaats conform het huidige rooster. We hopen jullie een dezer dagen te laten weten of en op welke manier we een alternatief voor de groepslessen kunnen aanbieden. Houd de mail in de gaten.

Update: 14 oktober 2020

Vol spanning keken we naar de persconferentie gisteren. We zijn blij dat wij open mogen blijven en dat de groepslessen door kunnen gaan. Dit is mede te danken aan jullie begrip, geduld en medewerking bij de maatregelen.
De overheid ziet fitness als een individuele activiteit. Dit geldt ook voor een groepsles. Deze bestaat namelijk uit individuen en niet uit een ‘team’ van mensen. Helaas verwacht de overheid van ons dat we de kleedkamers en douches sluiten. We zetten de belangrijkste zaken die per 14 oktober 22.00 uur gelden nog even op een rijtje:

Routing en ‘in’ de sportschool
* de ingang is per heden altijd onder de brandtrap aan de kant van de Drieerweg. Dit is tevens de uitgang.
* mits 1,5 meter wordt aangehouden mag de kleedkamer alleen gebruikt worden om jassen op te hangen, tas neer te zetten en schoenen om te wisselen; omkleden en douchen mag helaas niet meer. Kom dus in sportkleding!
* houd altijd 1,5 meter afstand, ook als dit ‘even wachten’ of een stapje opzij, voor- of achteruit betekent, gewoon doen
* we desinfecteren onze handen bij binnenkomst in de sportschool
* houd altijd rekening met je medesporters
* uiteraard komen we alleen naar de sportschool als we alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ kunnen beantwoorden

Gebruik reserveringsapp
* een training dient altijd gereserveerd te worden in de reserveringsapp
* als je onverhoopt verhinderd bent, annuleer dan tijdig je les in de app, zodat er weer een plekje voor iemand anders is
* bij een abonnement voor 1 maal per week, geldt uiteraard dat je maar 1 les per week kunt reserveren (dus geen twee lessen achter elkaar)
* bij een onbeperkt abonnement kun je maximaal 7 lessen in de week reserveren
* het is niet toegestaan om op naam van andere leden een plekje te laten reserveren (mede in verband met een mogelijk bron- en contactonderzoek)
* het ‘ouderen’ uurtje laten we graag voor de ouderen en evt. andere sporters in een risicogroep

Vanaf begin september hebben wij op onze groepslessen een ledenstop. Ondanks dat, begrijpen we dat we door het beperkte aantal sporters in een groepsles toch soms leden moeten teleurstellen. Dat vinden wij uiteraard heel vervelend en hopen dat je dan een andere training op een andere dag en tijdstip kunt boeken.

Wij danken jullie nogmaals hartelijk voor jullie begrip, geduld, loyaliteit en medewerking en hopen zo met elkaar in beweging te blijven.

Het team van Sportinstituut Ermelo

Update: 1 oktober 2020

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen wordt het horecadeel van de Triade gesloten. Dit betekent dat de hoofdingang van de Triade vaker dicht zal zijn.

 • Indien de Triade gesloten is gebruiken we de deur onder de brandtrap aan de kant van de Drieerweg. Deze deur moet altijd als uitgang gebruikt worden.
 • Een ‘nazit’ na de groepslessen met koffie/thee kan helaas niet meer. Na de lessen het verzoek zo snel mogelijk het sportcentrum te verlaten.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand. Als dat ‘even wachten’ betekent of ‘een stapje naar achteren/opzij’ gewoon doen.
 • Wij stellen vooralsnog geen verplichting voor mondkapjes en houden ons vast aan de 1,5 meter regel.
 • Houd in alle opzichten rekening met je medesporters!
 • We desinfecteren onze handen bij binnenkomst in de sportschool (niet de zuil van de Triade gebruiken svp)
 • Helaas zijn niet alle fitnesstoestellen beschikbaar. Onze instructeurs bieden je graag een goed alternatief.
 • Kom alvast in je sportkleding en liever niet douchen als het niet noodzakelijk is en verlaat het sportcentrum zo snel mogelijk na de training.
 • Houd de cardio-apparatuur niet te lang bezet als medesporters hiervan ook gebruik willen maken.
 • Als je onverhoopt verhinderd bent, annuleer dan je les in de app! Zodat er weer een plekje is voor iemand anders.
 • Lees goed al onze instructies die aangeplakt zijn en volg de instructies van onze instructeurs op.
 • Houd je te allen tijde aan de gezondheidscheck van het RIVM!

Update: 1 september 2020

De ‘routing’ om de sportschool binnen te komen en te verlaten is gewijzigd en als volgt:

Ingang via de hoofdingang van de Triade

Uitgang via de deur onder de brandtrap aan de kant van de Drieerweg

(wanneer de Triade gesloten is, gebruiken we de deur van onder de brandtrap zowel als in- en uitgang)

We desinfecteren onze handen bij binnenkomst in de sportschool (en liever niet de zuil van de Triade gebruiken)

Verder vragen wij onderstaande in acht te nemen!

 • Helaas zijn niet alle fitnesstoestellen beschikbaar; wellicht ook net dat apparaat dat jij altijd zo fijn vond. Onze instructeurs bieden je graag een goed alternatief.
 • Er is niet voldoende ruimte in de kleedkamers om de 1,5 m te waarborgen, kom alvast in je sportkleding en liever niet douchen als het niet noodzakelijk is.
 • Houd in alle opzichten rekening met je medesporters en houd 1,5 meter afstand!
 • Houd de cardio-apparatuur niet te lang bezet als medesporters hiervan ook gebruik willen maken.
 • Helaas kunnen er minder sporters in de groepslessen dan voorheen. Is een les vol? Probeer eens een andere les op een ander tijdstip.
 • Als je onverhoopt verhinderd bent, annuleer dan je les in de app! Zodat er weer een plekje is voor iemand anders!
 • Lees goed al onze instructies die aangeplakt zijn en volg de instructies van onze instructeurs op.
 • Uiteraard staan we open voor tips en tricks.

Samen gaat dit lukken. We wensen jullie veel sportplezier!

Update: 22 juni 2020

Op 1 juli 2020 mogen onze deuren open! Waar we afgelopen maand zoveel mogelijk buitentrainingen hebben gegeven, zijn we blij jullie op 1 juli aanstaande weer binnen ons sportcentrum te ontvangen! De buitentrainingen komen hiermee te vervallen (behalve spinning) en de fitness en groepslessen worden weer binnen gegeven.

Ook nu geldt, dat je alleen naar de training/les kunt komen, mits je de les hebt gereserveerd via de reserveringsapp. Dit is een van de coronamaatregelen conform op RIVM gebaseerd protocol sportscholen.

Instructie installeren reserveringsapp

Heb je deze reserveringsapp. nog niet geïnstalleerd op je mobiele telefoon? Doe dit dan z.s.m. Let op! De app werkt alleen op je mobiele telefoon (en niet op computer of tablet). Hieronder korte instructiefilmpjes voor het downloaden van deze reserveringsapp op je mobiele telefoon.

Bekijk hier het instructiefilmpje voor iPhone

Bekijk hier het instructiefilmpje voor Android

Let op! Het e-mail adres waarmee je in de app inlogt, moet hetzelfde e-mail adres zijn, dat bij ons in het systeem staat. Hebben wij geen of een oud e-mail adres in ons systeem dan werkt het helaas niet. Geef dan z.s.m. je huidige e-mailadres aan ons door via info@sportinstituutermelo.nl.

Het is voor jullie en voor ons ‘nieuw’ om met dit systeem te werken, wij vragen dan ook jullie begrip en geduld, mochten er nog kinderziektes in zitten.  De app is vooralsnog alleen te gebruiken voor reserveringen, maar zal in de toekomst worden aangevuld met trainingsschema’s etc.

Heb je nog vragen? Dan verzoeken wij je vriendelijk een mail te sturen naar info@sportinstituutermelo.nl

Update: 22 mei 2020

We gaan buiten sporten! Vanaf maandag 25 mei mogen we buiten sporten. Hiervoor hebben we een gedeelte toegewezen gekregen op de parkeerplaats van de Triade aan de Amanietlaan 9. Hoewel we natuurlijk hopen, dat we snel open kunnen, zijn we blij dat we in ieder geval ‘iets’ kunnen doen. Voor het buiten sporten dient gereserveerd te worden via deze reserveringsapp. Let op! Je kunt deze app alleen op je telefoon gebruiken. Klik hier voor instructie/informatie over de app, lees deze heel goed door! Heb je nog vragen of hulp nodig: stuur een mail naar info@sportinstituutermelo.nl en dan helpen wij je graag verder.

Klik hier voor het ‘buiten’ rooster. Dit is een noodrooster. We hebben helaas maar beperkte ruimte en kunnen hierdoor niet alle lessen aanbieden. Hiervoor vragen wij jullie begrip.

Uiteraard houden we ons ook buiten aan de maatregelen van het RIVM en protocol sportscholen. Dank voor jullie medewerking. Samen gaat dit lukken!

Update: 9 mei 2020

Wat een teleurstelling… tot 1 september dicht? Ook wij waren zo goed als klaar voor een 1,5 meter sportschool. Met de branchevereniging en alle sportscholen laten we het er niet bij zitten en doen er alles aan om eerder open te kunnen, maar het is afwachten. We zijn achter de schermen aan het kijken voor eventuele buitenmogelijkheden. We hopen hier zo snel mogelijk op terug te komen. Ook de instructeurs houden jullie via de diverse appgroepen op de hoogte. Wordt vervolgd…

Update: 4 mei 2020

Vandaag hebben wij alle leden – waarvan een e-mailadres bekend is – een update via de mail gestuurd. Alle onlinelessen staan vanaf vandaag speciaal voor jullie in een overzicht op onze website. Het wachtwoord heb je in de mail ontvangen. Geen wachtwoord ontvangen? Vraag het aan via peter@sportinstituutermelo.nl.

Het is een onzekere tijd voor iedereen. Hoewel wij inderdaad recht hebben op steun van de overheid, dekt dit helaas niet het verlies aan inkomsten dat we momenteel ondervinden door o.a. geen kasinkomsten, opzeggingen, storneringen, geen nieuwe aanwas etc. Dat betekent dat wij jullie support in de vorm van het doorbetalen van de contributie echt nodig hebben en hiermee erg blij zijn! Een eventuele compensatie betekent voor ons helaas nog minder inkomsten. Uiteraard begrijpen wij ook, dat een ieder dit hard raakt. Mocht je naast alle online lessen toch ook een andere vorm van compensatie nodig hebben, mail ons dan vooral. Dan nemen we contact met je op om samen een oplossing te vinden voor een eventuele compensatie.

Update: 21 april 2020

Vandaag hebben we van het kabinet vernomen, dat de sport- en beweegbedrijven vooralsnog niet open gaan en tot 20 mei gesloten blijven. Alhoewel gezondheid voor alles gaat, betreuren we het besluit om fitness in zijn geheel niet ‘intelligent’ te openen. We hebben afgelopen week op basis van een goed onderbouwd protocol van de brancheverenging al bekeken hoe we in ons sportcentrum verantwoord kunnen sporten onder de huidige maatregelen en passend bij de 1,5 meter samenleving. We zijn ervan overtuigd dat wij ook in de 1,5 meter samenleving op een veilige en professionele manier een bijdrage kunnen leveren aan een gezonde(re) leefstijl.
 
De komende periode blijven we werken aan een gedegen voorbereiding om straks weer open te gaan. We rekenen erop dat we ook de komende weken op uw support en steun mogen rekenen, zodat we – zodra het weer kan – weer samen met veel plezier op een verantwoorde manier kunnen sporten en bewegen en werken aan onze vitaliteit, fitheid en gezondheid.

Wij zijn er klaar voor en missen jullie! En tot die tijd: #blijfthuis #blijfgezond #blijfinbeweging

Het team van Sportinstituut Ermelo

NB: Nog steeds merken wij veel steun van al onze leden en wij willen iedereen hiervoor bedanken! Voor vragen over lidmaatschap en contributie verwijzen wij naar de veelgestelde vragen (FAQ) onderaan deze pagina.

Update: 21 maart 2020

De ingrijpende maatregel van de regering om de sluiting van sport- en fitnessbedrijven te verlengen tot 28 april, treft de ondernemers in onze branche hard. Deze maatregelen hebben een enorme impact op iedere ondernemer en burger die dit raakt, maar zijn noodzakelijk gebleken. We hopen dat verlenging bijdraagt aan het in stand houden van de zorg in de IC’s en ziekenhuizen en om verdere verspreiding van corona tegen te gaan. Dat is nu het allerbelangrijkste, met name voor de mensen die getroffen zijn door dit vreselijke virus. We vragen ook om coulance en onderlinge solidariteit. Het is een tijd waarbij het van belang is om goed te zorgen voor de eigen gezondheid en elkaar te helpen en steunen.

We zijn eerlijk: we maken ons zorgen om de voortgang van de sportschool en om ons team dat altijd met zoveel enthousiasme en inzet de lessen verzorgt. Wij krijgen veel vragen over het stopzetten en/of tijdelijk bevriezen van het abonnement en het terugbetalen van de maandelijkse contributie. Door de uitzonderlijke omstandigheden waar wij ons allen in bevinden, hebben wij tijd nodig om hiervoor een passend antwoord te formuleren en om uit te zoeken of we u eventueel en in welke vorm kunnen compenseren.

Ook minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) roept burgers op om zoveel mogelijk de sportschool door te betalen, als dat financieel lukt. Uiteraard hebben wij er ook begrip voor als dat laatste niet het geval is. Laat u ons dit dan vooral weten.

Gezien we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en wij allemaal van elkaar afhankelijk zijn, hopen wij dat wij ook nu de duurzame relatie met al onze leden kunnen behouden. Sommigen van u zijn al jaren lid, anderen pas sinds kort, maar allen worden gewaardeerd. U als klant zorgt ervoor dat wij kunnen bestaan. Uw steun en vertrouwen in onze sportschool zorgt ervoor dat wij ook na alle hectiek ons kwalitatief hoge aanbod kunnen blijven aanbieden. Wij vragen om uw geduld, begrip en loyaliteit, juist nu in deze onzekere tijd. We zijn heel dankbaar voor alle lieve berichtjes en steunbetuigingen.

ONTMOETINGSPLEK
Sporten is belangrijk voor een goede weerstand. Onze sportschool is daarnaast ook een ontmoetingsplek; iets waar we erg trots op zijn! In deze situatie hebben wij ook een verantwoordelijkheid en wordt onze hele maatschappij opgeroepen om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Hoe verdrietig ook. Wij kunnen niets anders dan hier gehoor aan geven.

In tussentijd, zorg goed voor uzelf en voor elkaar. Hieronder leest u de meest gestelde vragen met antwoorden om u te informeren over de corona maatregelen, abonnementen en hoe u toch in beweging kunt blijven.

Met sportieve groet,
Het team van Sportinstituut Ermelo: Willie, Marian, Hans, Anita, Esther, Mitchell, José, Elianne, Camila, Raymond, Justin, Sem, Brian, Soeresh, Natalia, Susanne, Lobke, Anne, Merlijn, Sem, Ramon, Damon, Heidi, Peter

FAQ (veelgestelde vragen)

1. Hoe lang blijft Sportinstituut Ermelo gesloten?
Onze sportschool is op last van de overheid in ieder geval gesloten t/m 20 mei. Rond 13 mei horen we van de overheid of de maatregelen voldoende zijn geweest en hoe verder.

2. Ik wil graag thuis trainen om fit te blijven? Hoe doe ik dat?
Al onze onlinelessen zijn via onze website te volgen. Daarnaast bieden wij u FitSnacks.TV aan. Ook dit is een aanrader! U kunt trainen op elk gewenst moment van de dag en er zijn ook livestream lessen te volgen. Lees hierover meer elders op onze website.

3. Heb ik recht op compensatie?
Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij hebben ontvangen van NL Actief, onze brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, is het antwoord vooralsnog nee. Dit vraagt om een uitleg:

Nederland (en in het bijzonder onze branche) verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Daarnaast was sporten in een sportclub – gelet op de richtlijnen van het RIVM – ondertussen onmogelijk geworden.

Hoewel wij inderdaad recht hebben op steun van de overheid, dekt dit helaas niet het verlies aan inkomsten dat we ondervinden door o.a. geen kasinkomsten, opzeggingen, storneringen, geen nieuwe aanwas etc. Dat betekent dat wij jullie support in de vorm van het doorbetalen van de contributie echt nodig hebben en hiermee erg blij zijn! Een eventuele compensatie betekent voor ons helaas nog minder inkomsten. Uiteraard begrijpen wij ook, dat een ieder dit hard raakt. Mocht je naast alle online lessen toch ook een andere vorm van compensatie nodig hebben, mail ons dan vooral. Dan nemen we contact met je op om samen een oplossing te vinden voor een eventuele compensatie.

4. Kan Sportinstituut Ermelo mijn lidmaatschap niet gewoon bevriezen?
Op basis van de huidige situatie kunnen we uw lidmaatschap helaas niet zomaar bevriezen. Het opschorten van uw betalingsverplichting over de weken dat we gesloten zijn, zou desastreuze gevolgen hebben en is helaas niet mogelijk. We zijn hierin helaas ook afhankelijk of de overheid compenserende maatregelen voor fitnessclubs treft. Zie ook hierboven onder punt 3. Wel compenseren wij u uiteraard door het aanbieden van FitSnack.TV en onze online lessen.

5. Sportinstituut Ermelo hanteert automatische incasso. Hoe gaat dit terwijl de sportschool dicht is?
Ook eind mei zal weer automatisch geïncasseerd worden. Wij spreken u aan op uw loyaliteit en vragen uw begrip hiervoor. Het is namelijk voor ons ook een vraagteken hoe de compenserende maatregelen van de overheid er voor fitnessclubs in het algemeen en specifiek voor onze sportschool gaat uitzien. We vragen u vriendelijk om betalingen niet te storneren. Zie ook hierboven onder punt 3.

6. Ik wil mijn lidmaatschap bij Sportinstituut Ermelo per direct opzeggen, kan dat?
Op grond van de wet is ontbinding van de tussen ons gesloten overeenkomst ‘gelet op de bijzondere aard van de situatie’ niet mogelijk. De huidige situatie is volgens onze Algemene Voorwaarden geen geldige reden uw lidmaatschap per direct op te zeggen. Wij hanteren de reguliere opzegvoorwaarden, waarbij u na het uitdienen van uw contract met één kalendermaand opzegtermijn kan opzeggen. Uiteraard zouden wij dat erg jammer vinden.

Deze uitzonderlijke situatie vraagt veel van iedereen. Wij zullen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat wij binnenkort weer open kunnen en ons inzetten om de ongemakken zoveel als mogelijk te compenseren.

Uw gezondheid en sportplezier staan bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk. Blijf gezond!

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten via de mail peter@sportinstituutermelo.nl. Onze deuren zijn verplicht gesloten, maar wij staan desondanks graag voor u klaar.

Lees hier de actuele informatie van het RIVM