nieuws

Succesvolle sportmarathon Stop Hersentumoren


Zaterdag 14 maart vond de jaarlijkse ‘goede doelen actie’ bij Sportinstituut Ermelo plaats. Dit jaar droegen alle sporters hun steentje bij aan Stop Hersentumoren voor Jose Hoogenboom die op 12 september 2015 drie keer de Mont Ventoux per fiets gaat trotseren voor dit goede doel.
De sporters konden zich tegen betaling voor het goede doel inschrijven voor o.a. spinning, racefietsen, wandelen, bootcamp outdoor, bodytraining en Zumba. Na afloop stond er een heerlijke lunch klaar gesponsord door Slagerij van Elten, Plus Klein Ermelo, De Kaasspecialist Harderwijk, Van de Mheen Foodservices en Sport Energy. Ook zorgden Presswood en het D4 team van FC Horst voor een extra geldbedrag. Dankzij alle sponsoren, sporters en medewerkers van Sportinstituut Ermelo kijken we terug op een zeer geslaagde actie, waarbij maar liefst € 1.500,00 opgehaald is voor dit bijzonder goede doel!

In Nederland overlijden 28 mensen per week aan een hersentumor. Anders dan bij vele andere soorten kanker is dat getal al vele tientallen jaren niet afgenomen. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is het gebrek aan onderzoek. Stichting STOPhersentumoren, het doel waarvoor we met ventoux3 geld voor inzamelen, zegt daarover:
“Dat kunnen en mogen we niet accepteren, daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumor, voor alle leeftijdscategorieën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt. Een voorzichtig begin, dat een groots vervolg verdient. Daarom blijven we onze activiteiten uitbreiden. Starten we steeds weer nieuwe acties om geld in te zamelen. We willen de knapste koppen aan het werk zetten. Want met hun hersenen kunnen we levens redden en hoeven we het niet bij hoop te laten. G€€F VOOR GENEZING VAN HERSENTUMOREN”