De ultieme gids voor beginners in fitness: 5 tips om succesvol te starten!

Welkom bij onze sportschool in Ermelo, waar we ook beginners in fitness verwelkomen en ondersteunen op hun reis naar een gezondere levensstijl. 

Als beginner in de fitnesswereld kan het overweldigend zijn om te beginnen met trainen. Maar maak je geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen! Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen naar een succesvolle fitnessavontuur:

1. Begin met een plan
Neem de tijd om een trainingsplan op te stellen dat past bij jouw doelen en capaciteiten. Een goed plan helpt je gefocust te blijven en voorkomt dat je doelloos rondzweeft in de sportschool. Onze trainers kunnen je daar uiteraard bij helpen!

2. Focus op basistechnieken
Voor alle oefeningen geldt: trainen met de juiste techniek is het allerbelangrijkste. Pas als je techniek goed is, kan je opbouwen in herhalingen/sets/gewichten. Onze trainers kijken graag met je mee en assisteren waar nodig.

3. Wees consistent
Consistentie is de sleutel tot succes in fitness. Soms duurt het even voor je progressie ziet, maar de aanhouder wint. Om grote (sport)doelen te behalen op langer termijn, zijn alle kleine stapjes belangrijk. Daarom is het juist belangrijk om ook te gaan trainen op dagen dat je motivatie je in de steek laat.

4. Luister naar je lichaam
Tijdens rust herstelt je lichaam. Rust is dus minstens net zo belangrijk als de training zelf. Als je merkt dat je lichaam minder snel herstelt, of dat je kracht afneemt, is het handig om wat meer rust te nemen. Plan bijvoorbeeld een extra rustdag in tussen je trainingen. Of plan een extra stretching sessie in.

5. Vraag om hulp
Aarzel niet om advies en begeleiding te vragen aan onze ervaren trainers. Ze helpen je graag om je training te optimaliseren en om je vragen te beantwoorden.

Bij Sportinstituut Ermelo streven we ernaar om beginners te verwelkomen en te helpen bij hun fitnessavontuur. Begin vandaag nog en ontdek de voordelen van een actieve levensstijl! Vul hieronder je gegevens in zodat we contact met je kunnen opnemen voor een intake en een trainingsschema gericht op jouw persoonlijke doelen.

Naam
Telefoon
Geboortedag
Opmerkingen

Door op ‘verstuur’ te klikken ga je akkoord met het verwerken van je persoonsgegevens zodat we je kunnen benaderen voor een intake.